Domácí bramborové halušky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g najemno nastrouhaných syrových brambor (slít vodu, pokud pustí)
170-200 g polohrubé mouky (dle škrobnatosti brambor)
cca 1 lžička Solamylu
1 vejce
hrubozrnná sůl na osolení vody

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme a smícháme s vejcem a moukou v hustší těsto, které protlačíme přes síto na halušky do vroucí vody osolené hrubozrnnou solí (aspoň 1 vrchovatá lžíce) a vaříme cca 5 minut poté, co vyplavou na povrch. Scedíme a prolijeme studenou vodou, aby se nelepily.

  2. V tomto případě jsem je smíchala s dušeným bílým kysaným zelím (https://www.toprecepty.cz/recept/58425-bramborou-zahustene-bile-zeli/) a navrchu je na lžíci másla orestovaná libová kladenská pečeně na kostičky společně s cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!