Masové šneky
Recepty, MinutkySuroviny
- 1 klobáska
- 2 x kuřecí prso
- 4 tenké plátky vepřového (kotletka, kýta)
- 4 větší plátky anglické slaniny
- 2 rajčata
- 5 plátků sýra (nejlépe kulatý)
- sůl
- pepř
- pažitka
- petrželka
- kovové jehly
- olej na pánev
Postup Masové šneky
Postup přípravy receptu
-
Maso co nejtenčeji nakrájíme, příp. naklepeme tence a nakrájíme na cca 2 cm plátky, posolíme, popepříme.
Klobásku nakrájíme na 2 cm kolečka a postupně obtáčíme – plátkem kuřete, slaninou (obtočila jsem 2x, protože maso je sušší), vepřovým. Množství surovin je orientační, pokud něco zůstane, prostě obtočíte další vrstvu.
Hotové šneky propíchneme jehlou 2x (do kříže) a na pánvi osmažíme cca 5 min. z každé strany.
Poklademe každý šnek na kolečka nakrájeným a posoleným rajčetem tak, aby pokrylo celou plochu a na každý šnek přijde kolečko sýra, posypeme pažitkou.
Na pánev crnkneme trochu vody, zakryjeme pokličkou a necháme chvilku povařit, aby se rajče prohřálo a sýr roztavil. Před servírováním jehly vytáhneme.