Celozrnné palačinky se špenátem a kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Těsto:
1 vejce
150 ml mléka
70 g celozrnné hladké špaldové mouky
Špetka soli
1 čajová lžičky drceného římského kmínu
olivový olej na smažení palačinek
Náplň:
300 g kuřecích prsou
olivový olej
sezamová semínka
60 g špenátu
120 g Lučiny
čerstvá bazalka
Dresink:
2 – 3 lžíce hořčice (například medové nebo celozrnné) (45 g)
1 lžíce olivového oleje (15 g)
pár kapek citronové šťávy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšlehejte s mlékem. Přidejte podrcený římský kmín, špetku soli a mouku. Důkladně promíchejte metlou, aby vzniklo hladké lité těsto.

  2. Na rozehřáté pánvi osmažte na kapce oleje palačinky. Těsto vám vyjde na 3 větší nebo 4 menší.

  3. Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky. Orestujte je na olivovém oleji dozlatova. Ihned po osmažení obalte v sezamových semínkách.

  4. Palačinku rovnoměrně potřete Lučinou. Poskládejte na ni špenátové listy a bazalku. Jendu stranu nechte volnou, aby se palačinka lépe slepila“. Potřete dresinkem, který uděláte jednoduše prošleháním uvedených ingrediencí.

  5. K jedné straně srovnejte podélně kuřecí maso a stočte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!