Boží milosti babičky Jiřinky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
3 žloutky
špetka soli
2 lžíce rumu
5 lžic vody
šťáva z poloviny citronu
2 PL moučkového cukru
Na obalení:
moučkový cukr smíchaný s vanilkou

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto jako na nudle. Necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.

  2. Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a rádlem vykrajujeme různé tvary - trojúhelníky, nebo jako já, obdélníčky uvnitř proříznuté a přetočené - viz. foto. Těsto se nelepí, a díky rumu nenasává při smažení omastek.

  3. Smažíme na oleji dozlatova. Necháme chviličku okapat na ubrousku a horké obalujeme v cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!