Boží milosti babičky Jiřinky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 3 žloutky
- špetka soli
- 2 lžíce rumu
- 5 lžic vody
- šťáva z poloviny citronu
- 2 PL moučkového cukru
- Na obalení:
- moučkový cukr smíchaný s vanilkou
Postup Boží milosti babičky Jiřinky
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto jako na nudle. Necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.
Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a rádlem vykrajujeme různé tvary - trojúhelníky, nebo jako já, obdélníčky uvnitř proříznuté a přetočené - viz. foto. Těsto se nelepí, a díky rumu nenasává při smažení omastek.
Smažíme na oleji dozlatova. Necháme chviličku okapat na ubrousku a horké obalujeme v cukru.