Utopenci z Bystřice

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Pravé masové špekáčky
cibule
může být i kysané zelí
feferonky
pepř
pikantní hořčice
česnek
DEKO (na okurky)

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky nařízneme podélně a oloupeme.

  2. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.

  3. Zelí scedíme a propláchneme,pokud se rozhodneme jej použít.

  4. Špekáčky zevnitř pomažeme pálivou hořčicí, posypeme lehce pepřem, vložíme plátky česneku.

  5. Na dno sklenice dáme cibuli, popř. i zelí, špekáčky, feferonku atd atd...,končíme cibulí.

  6. Mezitím jsme si dle návodu na obalu uvařili Deko a nechali vychladnout. Nálev nalijeme na špekáčky a necháme nejméně týden uležet v chladnu-ne v lednici!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!