Utopenci z Bystřice
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- Pravé masové špekáčky
- cibule
- může být i kysané zelí
- feferonky
- pepř
- pikantní hořčice
- česnek
- DEKO (na okurky)
Postup Utopenci z Bystřice
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky nařízneme podélně a oloupeme.
Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.
Zelí scedíme a propláchneme,pokud se rozhodneme jej použít.
Špekáčky zevnitř pomažeme pálivou hořčicí, posypeme lehce pepřem, vložíme plátky česneku.
Na dno sklenice dáme cibuli, popř. i zelí, špekáčky, feferonku atd atd...,končíme cibulí.
Mezitím jsme si dle návodu na obalu uvařili Deko a nechali vychladnout. Nálev nalijeme na špekáčky a necháme nejméně týden uležet v chladnu-ne v lednici!