Vepřové rizotko
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 250 ml kulatozrnné rýže (asi 1 větší hrníček)
- 1 cibule
- 150 g vepřové kýty (kotleta)
- trocha kari
- grilovací koření
- sůl
- mletá paprika
- 1/2 kostky masoxu
- mražený hrášek (měla jsem domácí)
- trocha sušených žampionů
Postup Vepřové rizotko
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce si dám vařit rýži, s tím, že vodu osolím a nasypu do ní kari (asi dvě PL), pak vhodím rýži. Vařím cca 15-20 minut do změknutí. Po uvaření dát okapat.
V jiném hrnci si rozehřeju trochu oleje a vhodím oloupanou nakrájenou cibulku najemno. Mezitím si krájím maso na malé kostky, osolím, posypu grilovacím kořením a promíchám.
Ke zlatavé cibulce vhodím maso aby se trochu zatáhlo.
V hrníčku si rozmíchám kostku bujonu s horkou vodou.
Maso si hojně posypu ml. paprikou (záleží velice na kvalitě papriky hodně ovlivní chuť) asi 2-3 PL, a promíchám.
Poté přiliju masox rozmíchaný s vodou a maso dusím do změknutí.
Až je maso měkké přisypu hrášek mražený a žampiony. Chvilinku provaříme a vmícháme rýži. Navrch jsem si posypala parmazánem.