Teplý fazolkový salát s liškami

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g čerstvých fazolových lusků (nebo mražené)
2 hrsti lišek
2 lžíce másla
2-3 stroužky česneku
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme dusit na mírném ohni.

  2. Přibližně v půlce dušení přidáme fazolky a společně doděláme doměkka. Fazolky musí zůstat pevné - na skus.

  3. Vyjmeme stroužky česneku a dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Podáváme teplé s pečivem, nebo můžeme použít jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!