Bramboráčky s ředkvičkami a houbami
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 100 g farmářské zauzené slaniny
- 180 g hub - žampiony nebo jiné houby
- 150 g červených ředkviček
- 800 g brambor
- 1-2 vejce
- čerstvý mletý pepř
- čerstvá majoránka
- Hraška pikant nebo hladká mouka
- 4 stroužky česneku nebo sušený medvědí česnek
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- olej
- mléko
- libeček
- petrželka
Postup Bramboráčky s ředkvičkami a houbami
Postup přípravy receptu
-
Slaninu pokrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na pánvi na sucho. Houby očistíme, pokrájíme na plátky a vsypeme ke slanině. Krátce orestujeme, přisypeme plátky pokrájených ředkviček, orestujeme a vše necháme zchladnout.
Brambory oškrábneme, nahrubo nastrouháme, zakápneme mlékem, aby brzo nezhnědly. Přidáme Hrašku pikant s chilli nebo hladkou mouku, vejce, sůl, čerstvou nasekanou majoránku, prolisovaný česnek, nasekaný libeček a orestované a zchladlé houby s ředkvičkami.
Vše pěkně promícháme. Bramboráčky dáme péci na pánev s rozehřátým olejem. Kuchyňským ubrouskem odstraníme přebytek tuku.