Batátová bramborová kaše se směsí na másle restované cibulky a slaniny

Recepty, Přílohy

Suroviny

5-6 batátů (sladké brambory)
sůl
2 stroužky prolisovaného česneku
špetka kurkumy
máslo podle každého
1 velká cibule
150 g minutkové slaniny
horké mléko podle konzistence kaše
petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a uvaříme se solí a špetkou kurkumy doměkka. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku s pokrájenou slaninou.

  2. Brambory rozšťoucháme, přidáme horké mléko, prolisovaný česnek, na másle orestovanou cibulku se slaninou a nasekané bylinky. Ušleháme dohladka.

  3. Můžeme přidat i hořčici (ale není nutné).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!