Batátová bramborová kaše se směsí na másle restované cibulky a slaniny
Recepty, PřílohySuroviny
- 5-6 batátů (sladké brambory)
- sůl
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- špetka kurkumy
- máslo podle každého
- 1 velká cibule
- 150 g minutkové slaniny
- horké mléko podle konzistence kaše
- petrželka
- pažitka
Postup Batátová bramborová kaše se směsí na másle restované cibulky a slaniny
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a uvaříme se solí a špetkou kurkumy doměkka. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku s pokrájenou slaninou.
Brambory rozšťoucháme, přidáme horké mléko, prolisovaný česnek, na másle orestovanou cibulku se slaninou a nasekané bylinky. Ušleháme dohladka.
Můžeme přidat i hořčici (ale není nutné).