Slaný koláč s párečky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g hladké mouky
- lžička soli
- lžička cukru
- 2 lžíce oleje
- 250 ml vlažné vody
- 1 kostka droždí (já použila sáček sušeného)
- 1/2 kg Javořických párků
- 1 vajíčko na potření
- hrubá mořská sůl
- kmín na posypání
Postup Slaný koláč s párečky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin si vypracujeme těsto, je to vlastně klasické pizzové, které necháme vykynout.
Po vykynutí ho rozválíme na plát, který nakrojíme nožem na mřížku - viz fotopostup.
Javořické párky vetkáme střídavě mezi proužky těsta, necháme ještě chvilku nakynout a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Posypeme hrubou solí, kmínem a dáme péct do trouby na 180° asi tak 25 min.