Slaný koláč s párečky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
lžička soli
lžička cukru
2 lžíce oleje
250 ml vlažné vody
1 kostka droždí (já použila sáček sušeného)
1/2 kg Javořických párků
1 vajíčko na potření
hrubá mořská sůl
kmín na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin si vypracujeme těsto, je to vlastně klasické pizzové, které necháme vykynout.

  2. Po vykynutí ho rozválíme na plát, který nakrojíme nožem na mřížku - viz fotopostup.

  3. Javořické párky vetkáme střídavě mezi proužky těsta, necháme ještě chvilku nakynout a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  4. Posypeme hrubou solí, kmínem a dáme péct do trouby na 180° asi tak 25 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!