Mozeček z ovesných vloček, bylinek a slaniny

Recepty, Ostatní

Suroviny

150 g libovější slaniny
4-5 vajec podle množství osob
220 g ovesných vloček
vývar (zeleninový)
sůl, pepř
uzená paprika
1 červená cibule
nať z jarní cibulky
olej
plátek másla
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat kousky slaniny, špetku uzené papriky a zamícháme. Vsypeme ovesné vločky, které opražíme. Zalijeme vývarem tak, (aby byly vločky ponořené) a přivedeme k varu.

  2. Necháme dusit doměkka, ale občas zamícháme. Když jsou vločky měkké, přidáme rozšlehaná vejce. Mícháme, až se vejce srazí. Dochutíme solí, pepřem a promícháme s nasekanou natí z jarní cibulky. Nakonec zjemníme plátkem másla. Podáváme s bramborem a pikantní zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!