Vepřové ledvinky se šunkou a paprikami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 ks vepřových ledvinek
1 menší cibule
1 lžíce másla
2 lžíce sterilizovaných červených paprik
1 lžička pálivé papriky
1 lžička sladké papriky
100 g šunky
1 dl vývaru
1 lžička hladké mouky
sůl
pepř
2 dl kyselého mléka

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky podélně rozkrojíme a ostrým nožem zbavíme žilek. Očištěné ledvinky nakrájíme na nudličky a vložíme na 12 hodin do kyselého mléka, které zbaví maso typického zápachu.

  2. Na druhý den ledvinky pořádně propláchneme ledovou vodou a necháme je okapat.

  3. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme krátce zesklovatět. Na základ vložíme ledvinky a krátce, zhruba 2 minuty, zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a papriky. Podlijeme vývarem a zhruba 10 minut ještě dusíme. Nakonec zahustíme hladkou moukou a ještě provaříme.

  4. Podáváme s rýží, těstovinami nebo tarhoňou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!