Černá čočka s pórkem a paprikou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

Čočka:
3 cibule
1 červená paprika
1/2 pórku (zelená část)
1/2 hrnku uvařené černé čočky belugy
olej
sůl
Presovaný salát:
1 mrkev
1/4 střední hlávky bílého zelí
sůl
2 - 3 lžíce rostlinné majonézy

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou cibuli necháme osmahnout na rozpáleném oleji, osolíme a až získá cibule světle zlatou barvu, přidáme pokrájenou papriku a pórek.

  2. Necháme chvilku restovat, aby zelenina změkla. Pak smícháme s uvařenou čočkou a podáváme.

  3. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila neloupanou rýži vařenou dohromady s bílou quinoou. Talíř doplnilo kvašené zelí, napařená brokolice a presovaný salát.

  4. Ten připravíme tak, že mrkev nastrouháme najemno a zelí pokrájíme na tenké nudličky. Dáme do mísy. Lehce osolíme a rukama hodně promačkáme. Upěchujeme a nejlépe zatížíme o něco menší mísou naplněnou vodou. Zelenina postupně pustí šťávu, většinou po čtvrt až půl hodině. Potom ji smícháme s majonézou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!