Vepřová kýta s hříbkovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky vepřové kýty
- sůl a pepř
- sádlo
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- vývar podle potřeby
- smetana
- hrst sušených hříbků
- lžíce hladké mouky
- plátek másla
Postup Vepřová kýta s hříbkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Sádlo dáme do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli vložíme naklepané, osolené a opepřené maso, rozmarýn a opečeme z obou stran, pak podlijeme vývarem podle potřeby a dusíme pod pokličkou doměkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme namočené odkapané hříbky, podle potřeby ještě přidáme vývar a povaříme.
Pak zalijeme smetanou, ve které jsme dobře rozmíchali hladkou mouku, provaříme a omáčku dochutíme solí, pepřem a popř. trošku citronem, nakonec vložíme plátek másla.