Vepřová kýta s hříbkovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové kýty
sůl a pepř
sádlo
1 cibule
2 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
vývar podle potřeby
smetana
hrst sušených hříbků
lžíce hladké mouky
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo dáme do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli vložíme naklepané, osolené a opepřené maso, rozmarýn a opečeme z obou stran, pak podlijeme vývarem podle potřeby a dusíme pod pokličkou doměkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme namočené odkapané hříbky, podle potřeby ještě přidáme vývar a povaříme.

  2. Pak zalijeme smetanou, ve které jsme dobře rozmíchali hladkou mouku, provaříme a omáčku dochutíme solí, pepřem a popř. trošku citronem, nakonec vložíme plátek másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!