Hovězí tokáň s kuskusem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězí svíčkové
1 cibule
50 g čerstvých hub
sůl
pepř
drcený kmín
1 PL rajského protlaku
50 g sterilovaného hrášku
1 sterilovaná kápie
1 feferonka
masový vývar
2 PL strouhaného tmavého chleba
50 ml smetany
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na řízky a zlehka naklepeme, potom nakrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli drobně nasekáme, očištěné houby nakrájíme na plátky.

  2. Vše osolíme, okořeníme pepřem, posypeme drceným kmínem a spolu s masem osmahneme na rozehřátém tuku. Podlijeme trochou vývaru, přidáme rajský protlak a dusíme doměkka.

  3. Potom přidáme hrášek, na nudličky nakrájenou kapii, malou feferonku a nastrouhaný chléb. Krátce podusíme a zjemníme trochou smetany. Podáváme s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!