Hovězí tokáň s kuskusem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězí svíčkové
- 1 cibule
- 50 g čerstvých hub
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 PL rajského protlaku
- 50 g sterilovaného hrášku
- 1 sterilovaná kápie
- 1 feferonka
- masový vývar
- 2 PL strouhaného tmavého chleba
- 50 ml smetany
- sádlo
Postup Hovězí tokáň s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na řízky a zlehka naklepeme, potom nakrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli drobně nasekáme, očištěné houby nakrájíme na plátky.
Vše osolíme, okořeníme pepřem, posypeme drceným kmínem a spolu s masem osmahneme na rozehřátém tuku. Podlijeme trochou vývaru, přidáme rajský protlak a dusíme doměkka.
Potom přidáme hrášek, na nudličky nakrájenou kapii, malou feferonku a nastrouhaný chléb. Krátce podusíme a zjemníme trochou smetany. Podáváme s kuskusem.