Celerová remuláda bez mléka a vajec
Recepty, SalátySuroviny
- 1 střední celer (bulva)
- 1 lžička citronové šťávy
- 100 ml rostlinné smetany (např. Alpro, Provamel)
- 2 lžičky dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- petrželka
- mladé celerové lístky
Postup Celerová remuláda bez mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Celerovou bulvu očistíme a nastrouháme na nudličky. Ihned po nastrouhání celer zakápneme šťávou, aby zůstal krásně bílý.
Smetanu promícháme s hořčicí, solí a pepřem a vmícháme do nastrouhaného celeru.
Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici a podáváme jako salát, s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.