Boží koláč z polenty
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek mouky (celozrnné, bezlepkové)
- 1 hrnek polenty
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 kostky masla
- 2-3 jablka
- skořice
- prášek do pečiva
Postup Boží koláč z polenty
Postup přípravy receptu
-
Mouku, polentu, cukr, prášek do pečiva smícháme v misce. Rozpustíme si máslo. 3/4 sypké směsi vysypeme do formy (nebo menšího plechu), pokapeme větší polovinou rozpuštěného másla.
Jablka nastrouháme, posypeme skořicí a cukrem dle chuti. Jablka položíme na směs na plechu.
Zbylou směs smícháme se zbytkem másla a vytvoříme posypku, kterou vložíme na jablka. Pečeme asi na 200°C cca 20-25 minut.