Boží koláč z polenty

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek mouky (celozrnné, bezlepkové)
1 hrnek polenty
1/2 hrnku cukru
1/2 kostky masla
2-3 jablka
skořice
prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, polentu, cukr, prášek do pečiva smícháme v misce. Rozpustíme si máslo. 3/4 sypké směsi vysypeme do formy (nebo menšího plechu), pokapeme větší polovinou rozpuštěného másla.

  2. Jablka nastrouháme, posypeme skořicí a cukrem dle chuti. Jablka položíme na směs na plechu.

  3. Zbylou směs smícháme se zbytkem másla a vytvoříme posypku, kterou vložíme na jablka. Pečeme asi na 200°C cca 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!