Hlávkový salát s houbami a krutony

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 hlávka salátu
1 mladá cibulka
100 g žampionů
100 g hlívy ústřičné
150 g mrkve
4 PL oleje
1 PL octa
1 KL cukru
sůl
pepř mletý
4 krajíce bílého chleba
80 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony a hlívu očistíme, pokrájíme. Cibulku nakrájíme na jemno a dáme jí na pánvičku osmahnout na 2 lžících oleje. Přidáme houby a osmahneme. Podlijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka.

  2. Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo a přidáme k houbám. Ještě chvilku podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a cukr. Necháme vychladnout.

  3. Salát si natrháme na kousky. Přidáme vychladlou směs. Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na zbylém oleji. Přidáme do salátu a servírujeme. Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!