Hlávkový salát s houbami a krutony
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1 hlávka salátu
- 1 mladá cibulka
- 100 g žampionů
- 100 g hlívy ústřičné
- 150 g mrkve
- 4 PL oleje
- 1 PL octa
- 1 KL cukru
- sůl
- pepř mletý
- 4 krajíce bílého chleba
- 80 g tvrdého sýra
Postup Hlávkový salát s houbami a krutony
Postup přípravy receptu
-
Žampiony a hlívu očistíme, pokrájíme. Cibulku nakrájíme na jemno a dáme jí na pánvičku osmahnout na 2 lžících oleje. Přidáme houby a osmahneme. Podlijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka.
Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo a přidáme k houbám. Ještě chvilku podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a cukr. Necháme vychladnout.
Salát si natrháme na kousky. Přidáme vychladlou směs. Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na zbylém oleji. Přidáme do salátu a servírujeme. Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem.