Jogurtové želé bábovičky s višněmi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g višní bez pecek
- 60 g krupicového cukru
- 15 g kakaa
- 1 vanilkový cukr
- 120 ml mléka
- 10 g sypké želatiny
- 250 g jogurtu
- 100 g smetany na šlehání
- 1 lžíce rumu
- 30 - 40 g moučkového cukru - podle potřeby
- 50 g piškotů - nejlépe mini
Postup Jogurtové želé bábovičky s višněmi
Postup přípravy receptu
-
Višně vložíme do rendlíku se silnějším dnem, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a prohřejeme, až višně pustí štávu a cukr se rozpustí. Přidáme kakao a dále zahříváme až k bodu varu. Višně po celou dobu opatrně a lehce vařečkou promícháváme, pak je necháme zchladnout a přidáme k nim rum.
Sypkou želatinu vsypeme do mléka a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak ji za stálého míchání rozpustíme, teplota nesmí přesáhnout 60°C! Necháme vychladnout, občas promícháme.
Smetanu vyšleháme do husté šlehačky. Dohromady smícháme jogurt, višně, rozpuštěnou želatinu a moučkový cukr, nakonec opatrně vmícháme šlehačku. Dosladíme dle své chuti.
Plastové nebo silikonové formičky vevnitř malinko přetřeme olejem - jen tenký film na stěnách. Do formiček vrstvíme mírně tuhnoucí hmotu, kterou prokládáme piškoty. Na několik hodin vložíme do chladničky a řádně ztuhlé vyklopíme.