Zmrzlina ve sněhové misce

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 bílky
125 g cukru krupice
5 kopečků ovocné jogurtové zmrzliny nebo jiné - méně sladké
šlehačka
ovoce
ovocný topping
máta nebo meduňka
i jiné - vše dle své fantazie.

Postup přípravy receptu

  1. Na pečící plech dáme teflonovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale nutné. Kdo nemá folii, použije papír na pečení. Může se na něj sklenice obkreslit tužkou a pak papír otočit.

  2. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a pak při dalším šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme až nám vznikne hustá hmota, která drží tvar. To znamená, že když vyjmeme metly, tak sníh drží špičky.

  3. Sníh dáme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou. Kdo nemá, tak vezme pevnější mikroténový sáček a ustřihne růžek. Pevnější jsou sáčky určené na zamražování potravin. Podle obrysu na plechu uděláme kolečko a ještě pak na něm uděláme okraj.

  4. Vložíme do velmi mírně předehřáté trouby a sněhové misky sušíme minimálně 40 minut.

  5. Po vychladnutí je plníme zmrzlinou a dozdobíme dle své fantazie. Zmrzlinu doporučuji ne moc sladkou, já měla ovocnou jogurtovou.

  6. Místo zmrzlinou můžeme plnit jen šlehačkou a ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!