Zmrzlina ve sněhové misce
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 bílky
- 125 g cukru krupice
- 5 kopečků ovocné jogurtové zmrzliny nebo jiné - méně sladké
- šlehačka
- ovoce
- ovocný topping
- máta nebo meduňka
- i jiné - vše dle své fantazie.
Postup Zmrzlina ve sněhové misce
Postup přípravy receptu
-
Na pečící plech dáme teflonovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale nutné. Kdo nemá folii, použije papír na pečení. Může se na něj sklenice obkreslit tužkou a pak papír otočit.
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a pak při dalším šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme až nám vznikne hustá hmota, která drží tvar. To znamená, že když vyjmeme metly, tak sníh drží špičky.
Sníh dáme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou. Kdo nemá, tak vezme pevnější mikroténový sáček a ustřihne růžek. Pevnější jsou sáčky určené na zamražování potravin. Podle obrysu na plechu uděláme kolečko a ještě pak na něm uděláme okraj.
Vložíme do velmi mírně předehřáté trouby a sněhové misky sušíme minimálně 40 minut.
Po vychladnutí je plníme zmrzlinou a dozdobíme dle své fantazie. Zmrzlinu doporučuji ne moc sladkou, já měla ovocnou jogurtovou.
Místo zmrzlinou můžeme plnit jen šlehačkou a ovocem.