Salát s pečenou dýní a tarhoňou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

50 g těstovin tarhoňa
250 g hokaido
olej
oůl
čerstvě mletý pepř
Zálivka:
1 lžíce olivového oleje
0,5 lžíce citronové šťávy
1 lžíce najemno pokrájené červené cibule
1 lžička sušeného estragonu
1 lžička tekutého medu
½ lžičky mletého zázvoru
sušená chilli paprička
sůl
Navíc:
polníček
¼ avokáda

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny tarhoňa uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a nechte okapat.

  2. Dýni nakrájejte na kostky, promíchejte asi tak se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby při 200 °C, dokud dýně nezměkne.

  3. V misce prošlehejte ingredience na zálivku. Přidejte těstoviny, promíchejte a nechte v lednici odpočívat.

  4. Upečenou dýni nechte trochu zchladnout. Přidejte k těstovinám.

  5. Na talíř rozprostřete polníček, doprostřed vložte těstoviny, posypte pokrájeným avokádem a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!