Citronový koláč s mákem bez vážení

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
1 hrnek krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1,5 hrnku hladké mouky
¼ hrnku mletého máku
1 sáček prášku do pečiva
nastrouhaná kůra z 1 citronu
šťáva ze 2 citronů
1,5 hrnku mléka
½ hrnku oleje
Krém:
1 kelímek mascarpone (200 g)
1 krabička smetany ke šlehání (250 ml)
1/3 hrnku moučkového cukru (80 g)
2 vaničky měkkého polotučného tvarohu (500 g)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušlehejte s oběma cukry do pěny. Smíchejte obě mouky, kypřicí prášek, mák a citronovou kůru. Do mísy nalijte mléko, olej, citronovou šťávu, promíchejte a zapracujte moučnou směs. Těsto nalijte na vysoký plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 minut. Nechte vychladnout.

  2. V míse vyšlehejte mascarpone se smetanou a polovinou moučkového cukru. Zašlehejte tvaroh a zbytek cukru.

  3. Koláč ozdobte krémem. Uchovávejte v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!