Omáčka z vepřového masa s hráškem a mrkví
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4 plátky vepřového masa (měla jsem vepřovou šálu)
- 3 mrkve (větší)
- 1 cibuli (větší)
- 2 lžičky gulášového koření
- 1 lžička kari koření
- 2 kuličky nového koření
- bylinky:
- pažitka
- petrželka
- bazalka
- libeček
- 250 ml zeleného hrášku (může být mražený)
- zakysaná smetana (extra krémová)
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
Postup Omáčka z vepřového masa s hráškem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Do tlakového hrnce nalijeme 2 lžíce oleje a přidáme cibuli nakrájenou na hrubší kostky. Krátce osmažíme, přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme dokud se maso nezatáhne. Přidáme koření, bylinky, mrkev, promícháme a zalijeme vodou tak, abychom měli zalité maso. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme od zasyčení 10-15 minut.
Po uvaření tlakový hrnec otevřeme, vytáhneme maso a kuličky nového koření. Omáčku rozmixujeme dohladka a zahustíme jíškou, kterou uděláme z celé zakysané smetany, vody a hladké mouky. Dosolíme, opepříme a přidáme trochu cukru. Můžeme i jemně přikyselit citrónovou šťávou.
Nasypeme hrášek a povaříme dalších 10 minut. Vrátíme maso zpět do omáčky. Podáváme s těstovinami.