Omáčka z vepřového masa s hráškem a mrkví

Recepty, Omáčky

Suroviny

4 plátky vepřového masa (měla jsem vepřovou šálu)
3 mrkve (větší)
1 cibuli (větší)
2 lžičky gulášového koření
1 lžička kari koření
2 kuličky nového koření
bylinky:
pažitka
petrželka
bazalka
libeček
250 ml zeleného hrášku (může být mražený)
zakysaná smetana (extra krémová)
2 lžičky plnotučné hořčice
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce nalijeme 2 lžíce oleje a přidáme cibuli nakrájenou na hrubší kostky. Krátce osmažíme, přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme dokud se maso nezatáhne. Přidáme koření, bylinky, mrkev, promícháme a zalijeme vodou tak, abychom měli zalité maso. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme od zasyčení 10-15 minut.

  2. Po uvaření tlakový hrnec otevřeme, vytáhneme maso a kuličky nového koření. Omáčku rozmixujeme dohladka a zahustíme jíškou, kterou uděláme z celé zakysané smetany, vody a hladké mouky. Dosolíme, opepříme a přidáme trochu cukru. Můžeme i jemně přikyselit citrónovou šťávou.

  3. Nasypeme hrášek a povaříme dalších 10 minut. Vrátíme maso zpět do omáčky. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!