Masové koule s hořčičnou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Masové koule:
500 g mletého masa
česnek
sůl
pepř
majoránka
1 vajíčko
hrst jemných ovesných vloček
1 malá nadrobno nakrájená cibule
Omáčka:
asi 30 g másla
asi 30 g hladké mouky
sůl
pepř
asi 300 - 400 ml vývaru
1 smetana 33 %
3 lžíce dijonské hořčice
1 kostka cukru
nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vše na masové koule dáme do mísy a dobře promícháme. Uděláme koule a naklademe do pekáčku. Upečeme v troubě.

  2. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme vývar, smetanu, přidáme koření, kostku cukru a hořčici a za stálého míchání uvaříme, nakonec přidáme na jemno nasekanou petrželku nebo pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!