Masové koule s hořčičnou omáčkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Masové koule:
- 500 g mletého masa
- česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 vajíčko
- hrst jemných ovesných vloček
- 1 malá nadrobno nakrájená cibule
- Omáčka:
- asi 30 g másla
- asi 30 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- asi 300 - 400 ml vývaru
- 1 smetana 33 %
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 1 kostka cukru
- nasekaná petrželka
Postup Masové koule s hořčičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vše na masové koule dáme do mísy a dobře promícháme. Uděláme koule a naklademe do pekáčku. Upečeme v troubě.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme vývar, smetanu, přidáme koření, kostku cukru a hořčici a za stálého míchání uvaříme, nakonec přidáme na jemno nasekanou petrželku nebo pažitku.