Kuře s bylinkovo-citronovou příchutí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1,5 kg kuřete bez drobů
- 10 g másla
- sůl
- pepř
- 2 celé omyté citrony
- čerstvé bylinky:
- oregano
- tymián
- rozmarýn
- libeček
- lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
Postup Kuře s bylinkovo-citronovou příchutí
Postup přípravy receptu
-
Kuře umyjeme, dočistíme podle potřeby, bylinky na drobno nasekáme a smícháme se lžící olivového oleje, potřeme kuře vně i uvnitř a necháme asi hodinu odpočinout v lednici.
Máslo vetřeme na prsou pod kůži a celé kuře jím rovnoměrně pomažeme. Omyté a na půl rozkrojené citrony vložíme do kuřete, křídla podložíme pod tělo, nohy svážeme.
V troubě pečeme při 180°C asi hodinku (podle typu trouby). Necháme chvíli odpočinout, vyjmeme citrony a podáváme s přílohou podle chuti.