Květák zapečený v sýrovém bešamelu
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 středně velký květák
- asi 200 g uzeného masa nebo šunky
- 1 kapie
- zelená část jarní cibulky
- nasekaná petrželka
- Bešamel:
- plátek másla asi 1,5 cm
- 2 lžíce hladké mouky
- asi 400 ml mléka
- 150-200 g nastrouhané nivy nebo jiného sýra
- muškátový oříšek
- sůl a pepř
Postup Květák zapečený v sýrovém bešamelu
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka. Rozložíme ho do zapékacích misek, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso nebo šunku, nakrájenou kapii, nasekanou zelenou část jarní cibulky a petrželku. Vše osolíme a opepříme.
Na pánvi uděláme z másla a mouky světlou jíšku, do které za pilného míchání přiléváme mléko, nakonec vmícháme nastrouhaný sýr, muškátový oříšek a koření. Bešamel vlijeme na květák a zapečeme.