Cuketové zelňáky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 středně velké cukety
1/2 plechovky kysaného zelí
3 lžíce pš. hladké mouky
2 lžíce žitné mouky
2 lžíce strouhanky
1 sáček instantního droždí
lžička cukru
2 vejce
1 sáček prdopeč
6 stroužků česneku
sůl
kmín
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme obě mouky se strouhankou, cukrem a droždím, přidáme šťávu vymačkanou z cuket (případně dodáme vlažnou vodu) až se vytvoří těstíčko. Kvásek přesypeme moukou a necháme asi hodinu rozkvasit.

  2. Cukety oloupeme a zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo (okurkové struhadlo), prosolíme a necháme vyplakat“. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu.

  3. Zelí překrájíme na kratší vlákna a přidáme do mísy k cuketám.

  4. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Promícháme.

  5. Přidáme kvásek a uděláme těstíčko. Dosolíme podle chuti.

  6. Pak už jen smažíme na malém množství oleje po obou stranách. Odkládáme na papírové utěrky, aby se vsákl přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!