Cuketové zelňáky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 středně velké cukety
- 1/2 plechovky kysaného zelí
- 3 lžíce pš. hladké mouky
- 2 lžíce žitné mouky
- 2 lžíce strouhanky
- 1 sáček instantního droždí
- lžička cukru
- 2 vejce
- 1 sáček prdopeč
- 6 stroužků česneku
- sůl
- kmín
- majoránka
Postup Cuketové zelňáky
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme obě mouky se strouhankou, cukrem a droždím, přidáme šťávu vymačkanou z cuket (případně dodáme vlažnou vodu) až se vytvoří těstíčko. Kvásek přesypeme moukou a necháme asi hodinu rozkvasit.
Cukety oloupeme a zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo (okurkové struhadlo), prosolíme a necháme vyplakat“. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu.
Zelí překrájíme na kratší vlákna a přidáme do mísy k cuketám.
Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Promícháme.
Přidáme kvásek a uděláme těstíčko. Dosolíme podle chuti.
Pak už jen smažíme na malém množství oleje po obou stranách. Odkládáme na papírové utěrky, aby se vsákl přebytečný tuk.