Máslová líčka s mangoldem a tymiánovou bramborovou kaší
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 600 g hovězích líček
- 150 g másla
- 10 listů červeného mangoldu
- 250 ml silného hovězího vývaru
- snítky čerstvého tymiánu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
Postup Máslová líčka s mangoldem a tymiánovou bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Očistěná líčka osolíme, opepříme, vložíme do PH, podlijeme vývarem a poklademe 100 g másla. Pomalila jsem na High cca 4 hodiny.
Na pánvi rozehřejeme 50 g másla s olejem, vložíme stroužky česneku, orestujeme je, vyjmeme a do ochuceného másla dáme jemně nakrájené mangoldové listy.
Osolíme je a necháme zavadnout, nebo podle potřeby velmi krátce podusíme.
Kaši připravíme obvyklým způsobem s tím rozdílem,že v mléce povaříme snitky tymiánu, které vyjmeme a ochucené mléko použijeme na přípravu kaše.
Kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni plátky líček, posypeme čerstvými lístky tymiánu a doplníme mangoldem.