Snadná ovocná bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 140 g cukru krupice
- 140 g tuku Hera
- 1/4 l mléka
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- 1 prášek do pečiva
- 600 g jahod (nebo rybíz nebo třešně, apod.)
Postup Snadná ovocná bublanina
Postup přípravy receptu
-
Mixujeme vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko, citronovou kúru, rozpuštěný tuk. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře umixujeme a vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Nahoru klademe ovoce (nejlépe nakrájené jahody nebo rybíz). Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě cca 180-200°C. Po upečení dozlatova ještě bublaninu pocukrujeme.