Snadná ovocná bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
140 g cukru krupice
140 g tuku Hera
1/4 l mléka
2 vejce
1 vanilkový cukr
citronová kůra
1 prášek do pečiva
600 g jahod (nebo rybíz nebo třešně, apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Mixujeme vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko, citronovou kúru, rozpuštěný tuk. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře umixujeme a vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

  2. Nahoru klademe ovoce (nejlépe nakrájené jahody nebo rybíz). Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě cca 180-200°C. Po upečení dozlatova ještě bublaninu pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!