Snadná dýňová polévka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 brambora
1 dýně - hokaido
2 mrkve
1 šalotka
1 PL olivového oleje
1 zakysaná smetana
sůl, pepř
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujónu (bezlepkového)
750 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné mrkve a oloupanou bramboru nakrájíme na kostky, dýni omyjeme, odstraníme semena, dužinu nakrájíme na kostky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, na něm zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného promíchání vše ještě chvíli osmažíme. Přidáme bujón, vodu, sůl a pepř a necháme pomalu vařit, cca 45 minut, dokud zelenina úplně nezměkne.

  3. Přidáme oloupaný česnek, zakysanou smetanu a tyčovým mixérem polévkovou směs důkladně rozmixujeme.

  4. Na talíři dochutíme třeba kousky másla a zakysanou smetanou. Můžeme podávat s chlebem nebo toastem, topinkou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!