Nejlepší křupavá kuřecí křidélka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Křídla:
- 350 g kuřecích křídel
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- Omáčka:
- 1/3 šálku chilli omáčky
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 1 lžička granulovaného česneku
Postup Nejlepší křupavá kuřecí křidélka
Postup přípravy receptu
-
Křidélka opláchneme, osušíme a odřízneme jim špičky. Pak ještě rozdělíme v kloubech. V misce křidélka osolíme a opepříme a zasypeme moukou. Promícháme, aby mouka obalila maso.
Dáme na pečicí papír rozložený na plechu a pečeme při 200 °C asi 45 až 50 minut, aby křidélka dostala zlatavou barvu a byla křupavá. Po 20 minutách křídla obrátíme. Pečeme ještě 20 minut, asi tak 10 minut před koncem postříkáme jemně vodou pomocí rozprašovače.
Podáváme s dipem nebo omáčkou. A bagetou, nebo třeba dalamánkem.
V malém rendlíku promícháme suroviny na omáčku a přivedeme k varu. Pak odstraníme z tepla;necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Připravená křídla, ještě horká, promícháme s omáčkou a hned podáváme.