Domácí tagliatelle s brokolicovou omáčkou s parmezánem
Recepty, TěstovinySuroviny
- Tagliatelle:
- 100 g semoly (mouka z tvrdé pšenice)
- 100 g extrahladké mouky typu 00
- 2 menší vejce
- trocha vody
- zakápnout olivovým olejem
- špetka soli
- Brokolicová omáčka:
- 1 brokolice
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- trošku italského koření
- sůl pepř podle chuti
- olivový olej
- 5 lžic mléka či smetany
- parmezán podle potřeby
Postup Domácí tagliatelle s brokolicovou omáčkou s parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Těsto propracujte - ruční hnětení potrvá cca 10 minut, aby bylo krásně vláčné a hladké. Pak ho nechte ve fólii a nebo přikryté miskou odpočinout asi půl hodiny.. Co se týče válení těsta, vyválejte ho tak, ať je přes něj vidět ruka, úplně tence. Pláty jednotlivě přeložíme, s každým dalším přeložením pomoučíme a nakrájíme ostrým nožem na nudle tagliatellí. Na tagliatelle tedy spíš tak 5–6 mm šířka max. Těstoviny můžete buď uvařit (stačí jim 2 minuty) v osolené vodě (1 lžička na 1 litr), a nebo usušit – jednotlivě rozvěsit kamkoli do tepla a čekat. Pak jen slít a přehodit do omáčky.
Brokolicová omáčka: Uvaříme brokolici do měkka. Poté slijeme vodu a rozmixujeme, Přidáme smetanu, koření a česnek. Na olivovém oleji orestujeme cibuli a zamícháme do brokolice. Na závěr přidáme do omáčky tagliatelle a spojíme suroviny. Posypeme parmezánem. Můžeme servírovat. Dobrou chuť