Domácí tagliatelle s brokolicovou omáčkou s parmezánem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Tagliatelle:
100 g semoly (mouka z tvrdé pšenice)
100 g extrahladké mouky typu 00
2 menší vejce
trocha vody
zakápnout olivovým olejem
špetka soli
Brokolicová omáčka:
1 brokolice
1 cibule
3 stroužky česneku
trošku italského koření
sůl pepř podle chuti
olivový olej
5 lžic mléka či smetany
parmezán podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Těsto propracujte - ruční hnětení potrvá cca 10 minut, aby bylo krásně vláčné a hladké. Pak ho nechte ve fólii a nebo přikryté miskou odpočinout asi půl hodiny.. Co se týče válení těsta, vyválejte ho tak, ať je přes něj vidět ruka, úplně tence. Pláty jednotlivě přeložíme, s každým dalším přeložením pomoučíme a nakrájíme ostrým nožem na nudle tagliatellí. Na tagliatelle tedy spíš tak 5–6 mm šířka max. Těstoviny můžete buď uvařit (stačí jim 2 minuty) v osolené vodě (1 lžička na 1 litr), a nebo usušit – jednotlivě rozvěsit kamkoli do tepla a čekat. Pak jen slít a přehodit do omáčky.

  2. Brokolicová omáčka: Uvaříme brokolici do měkka. Poté slijeme vodu a rozmixujeme, Přidáme smetanu, koření a česnek. Na olivovém oleji orestujeme cibuli a zamícháme do brokolice. Na závěr přidáme do omáčky tagliatelle a spojíme suroviny. Posypeme parmezánem. Můžeme servírovat. Dobrou chuť


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!