Piškot s tvarohovým krémem a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
6 vajec
120 g cukru moučka
120 g polohrubé mouky
1 PL prášku do pečiva
Krém:
500 g polotučného tvarohu
100 g cukru moučka
250 g másla
Poleva:
200 ml vysokoprocentní smetany
200 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu cukru ušlehejte se žloutky, přidejte ušlehaný sníh a zamíchejte, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a druhou polovinu cukru. Pečte na 170 stupňů Celsia cca 15 minut.

  2. Když se piškot peče, umíchejte tvaroh s rozpuštěným máslem a cukrem.

  3. Na vychladlý piškot namažte krém. Připravte polevu: na mírném ohni zahřejte smetanu a až začne bublat, nalijte ji na čokoládu připravenou v misce. Míchejte do hladka a po vychladnutí nalijte na vrstvu krému.

  4. Nechte přes noc v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!