Piškot s tvarohovým krémem a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškot:
- 6 vajec
- 120 g cukru moučka
- 120 g polohrubé mouky
- 1 PL prášku do pečiva
- Krém:
- 500 g polotučného tvarohu
- 100 g cukru moučka
- 250 g másla
- Poleva:
- 200 ml vysokoprocentní smetany
- 200 g hořké čokolády
Postup Piškot s tvarohovým krémem a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Polovinu cukru ušlehejte se žloutky, přidejte ušlehaný sníh a zamíchejte, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a druhou polovinu cukru. Pečte na 170 stupňů Celsia cca 15 minut.
Když se piškot peče, umíchejte tvaroh s rozpuštěným máslem a cukrem.
Na vychladlý piškot namažte krém. Připravte polevu: na mírném ohni zahřejte smetanu a až začne bublat, nalijte ji na čokoládu připravenou v misce. Míchejte do hladka a po vychladnutí nalijte na vrstvu krému.
Nechte přes noc v lednici.