Dort Hasičské auto

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
120 g hladké mouky
30 g kakaa
150 g cukru písek
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
krém:
250 g másla
cukru moučka podle chuti
250 ml mléka
5 rovných lžic polohrubé mouky
falešná marcipánová hmota
potravinářské barvy
potravinářské lepidlo
broskvová marmeláda
broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

  2. Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C.

  3. Vychladlý korpus 2x prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe plátky broskví, přiklopíme vždy vrchní část a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem. Vyřízneme otvory pro kola.

  4. Krém: Vodu svaříme s moukou na hustou kaši, necháme vychladnout a poté všleháme do změklého másla vyšlehaného s cukrem.

  5. Necháme v lednici ztuhnout a potáhneme potahovou hmotou základní - červenou, pak zdobíme a lepíme barevné plochy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!