Kuřecí stehýnka po myslivecku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích stehýnek
sůl a pepř
hladká mouka
1 cibule
olej
česnek
kousek anglické slaniny
plechovka loupaných rajčat
hrst sušených hub
sušený rozmarýn a tymián
asi 1 dl červeného vína
silný domácí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak stehýnka vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou slaninu, česnek, cibuli, vše orestujeme. Podlijeme červeným vínem a necháme odpařit.

  2. Pak přidáme konzervu rajčat, vývar, předem namočené houby, rozmarýn, tymián. Přidáme stehýnka a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby ještě podlijeme vývarem. (Vývar dělám domácí a silný, zeleninový i masový-ukládám do sáčků do mrazáku).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!