Kuřecí stehýnka po myslivecku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 kuřecích stehýnek
- sůl a pepř
- hladká mouka
- 1 cibule
- olej
- česnek
- kousek anglické slaniny
- plechovka loupaných rajčat
- hrst sušených hub
- sušený rozmarýn a tymián
- asi 1 dl červeného vína
- silný domácí vývar
Postup Kuřecí stehýnka po myslivecku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak stehýnka vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou slaninu, česnek, cibuli, vše orestujeme. Podlijeme červeným vínem a necháme odpařit.
Pak přidáme konzervu rajčat, vývar, předem namočené houby, rozmarýn, tymián. Přidáme stehýnka a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby ještě podlijeme vývarem. (Vývar dělám domácí a silný, zeleninový i masový-ukládám do sáčků do mrazáku).