Jemný tvarožník
Recepty, MoučníkySuroviny
- Jemný tvarožník
- Těsto:
- 45 dkg polohrubé mouky
- 38 dkg moučkového cukru
- 1,5 vanilkového cukru
- 3/4 prášku do pečiva
- 7 vajec
- Náplň:
- 30 dkg másla
- 30 dkg moučkového cukru
- 1,5 vanilkového cukru třeme a pak přidáme
- 4 tvarohy
- 3 žloutky
- Karamel:
- 15 dkg krystalového cukru
- 1,5 dcl vody
Postup Jemný tvarožník
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uděláme karamel, upálíme krystal cukr a zalijeme vodou a necháme povařit, ať tam nejsou hrudky, necháme vychladit.
Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem do pěny, pak přidáme karamel a ještě šleháme. Nakonec dáme mouku, prášek do pečiva a tuhý sníh. Těsto rozdělíme na dva díly a každý upečeme zvlášť. Jeden dáme na pečicí papír, ten pak dáme na náplň, aby byl spodek těsta nahoře, líp se polévá polevou.
Po vychladnutí potřeme jeden díl tvarohovým krémem, dáme druhé těsto a pak čokoládovou polevu.