Čokoládové košíčky s tvarohovo-pudinkovým krémem a jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hořké čokolády nebo jiné čokolády
Náplň:
250 g polotučného tvarohu ve vaničce
250 ml studeného mléka
1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé
pár kapek citronového aroma od Dr. Oetker
1 - 2 lžíce tuzemáku
1/2 vanilkového cukru
1 lžíce moučkový cukr
200 g čerstvých jahod a na dozdobení povrchu
šlehačka
meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Silikonové muffinkové formičky necháme vychladit.

  2. Čokoládu nalámeme na menší kousky a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme, ale moc nepřehříváme. Pak štětečkem potřeme vnitřek formiček - vnitřní dno a stěny a dáme znovu vychladit. Po zatuhnutí potřeme ještě jednou a opět dáme do chladničky. Může se stát, podle druhu čokolády, že se podaří hned napoprvé vytvořit pevnější vrstvu, tak pak už neopakujeme.

  3. Krém připravíme elektrickým šlehačem. Šleháme vše dohromady tak dlouho, až krém zhoustne tj. tvaroh, pudink bez vaření, cukr, vanilkový cukr, tuzemák, studené mléko a pár kapek citronového aroma.

  4. Po důkladném zatuhnutí čokolády košíčky z formiček opatrně vyloupneme.

  5. Plníme studeným krémem, který prokladáme na kousky nakrájenými jahodami. Ještě můžeme nechat vychladit a před podaváním dozdobíme šlehačkou, kousky jahod a meduňkou - vše dle své fantazie.

  6. Místo mléka můžeme použít sladkou smetanu, spíš bych dala jen část smetany a část mléka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!