Nepečený jáhlový štrúdl
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 hrneček jáhel
- 1,75 hrnečku jablečného džusu
- dle chuti cukr (sirup, med, stevia…)
- 2 jablka
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce rozinek
- 1 lžíce sekaných vlašských ořechů
Postup Nepečený jáhlový štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, zakápneme citronovou šťávou a krátce podusíme. Pustí-li si hodně šťávy, slijeme ji a použijeme na uvaření jáhel spolu s džusem. Vmícháme skořici a pokrájené rozinky a ořechy.
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme jablečným džusem a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut.
Na dno zvolené formy (použila jsem hrnec o průměru 16 cm, ale štrůdl se špatně vyklápěl, příště bych použila silikonovou nebo plastovou pružnější formu) rozprostřeme podušená jablka a na ně naneseme uvařené jáhly.
Utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a necháme v chladu vychladnout. Poté vyklopíme, takže se jablka dostanou nahoru a můžeme podávat.