Marinovaná jehněčí kýta
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Jehněčí kýta -porce pro jednoho
- 3-4 stroužky česneku
- špetka tymiánu
- špetka majoránky
- špetka bazalky
- mletý pepř podle chuti
- sůl
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule
- lžíce másla
Postup Marinovaná jehněčí kýta
Postup přípravy receptu
-
Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet.
Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova.
Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě s rýží, nebo také s kroupami se zeleninou.