Marinovaná jehněčí kýta

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Jehněčí kýta -porce pro jednoho
3-4 stroužky česneku
špetka tymiánu
špetka majoránky
špetka bazalky
mletý pepř podle chuti
sůl
2-3 lžíce olivového oleje
1 menší cibule
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet.

  2. Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova.

  3. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě s rýží, nebo také s kroupami se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!