Losos na tymiánu se zelenou čočkou a pošírovaným vejcem
Recepty, RybySuroviny
- 300 g filetů z lososa bez kůže
- 100 g zelené čočky
- 2 vejce
- sůl
- citronový pepř
- 1 lžíce másla
- snítky čerstvého tymiánu
- olivový olej
Postup Losos na tymiánu se zelenou čočkou a pošírovaným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a uvaříme podle návodu - nemusí se předem namáčet. Osolíme a ochutíme citronovým pepřem.
Připravíme vejce: Do hrnečku vložíme potravinářskou folii, kterou vymažeme máslem. Opatrně do ní vyklepeme vajíčko, vytlačíme vzduch, pevně zavážeme, vyndáme z hrnečku a vložíme do vařící vody. Vaříme 4-5 minut. Je to jednoduchá a spolehlivá příprava.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme tymián a osolené a opepřené filety. Opečeme z jedné strany, přidáme máslo, filety obrátíme a restujeme z druhé strany. Během restování přeléváme lososa výpekem s rozpuštěným máslem. Čočku rozdělíme na talíře, položíme na ni vejce a přidáme lososa. Můžeme doplnit čerstvou zeleninou, dala jsem rukolu a cherry rajčata.