Kuřecí plátky s rajčaty a ančovičkovým máslem v alobalu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
4 rajčata
120 g másla
4 ančovičky (okapané z oleje)
2 lžíce pokrájené plocholisté petrželky
1 šalotka
2 stroužky česneku
2 lžičky brandy
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme, rajčata nakrájíme. Nasekanou šalotku a česnek dáme spolu s ančovičkami a brandy do hmoždíře nebo mixéru a utřeme na středně hrubou pastu.

  2. Přidáme změklé máslo a dobře promícháme. Podle chuti opepříme.

  3. Z alobalu natrháme 4 přiměřeně velké kusy a jejich střed potřeme olivovým olejem.

  4. Na každý položíme porci masa, čtvrtinu nakrájených rajčat (můžeme přidat i pórek) a čtvrtinu ančovičkového másla.

  5. Z alobalu uděláme volně balené, ale pevně uzavřené taštičky nebo měšce.

  6. Vložíme do maximálně rozpálené trouby (cca 250°C) a pečeme zhruba půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!