Kuřecí plátky s rajčaty a ančovičkovým máslem v alobalu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 rajčata
- 120 g másla
- 4 ančovičky (okapané z oleje)
- 2 lžíce pokrájené plocholisté petrželky
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky brandy
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Kuřecí plátky s rajčaty a ančovičkovým máslem v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a opepříme, rajčata nakrájíme. Nasekanou šalotku a česnek dáme spolu s ančovičkami a brandy do hmoždíře nebo mixéru a utřeme na středně hrubou pastu.
Přidáme změklé máslo a dobře promícháme. Podle chuti opepříme.
Z alobalu natrháme 4 přiměřeně velké kusy a jejich střed potřeme olivovým olejem.
Na každý položíme porci masa, čtvrtinu nakrájených rajčat (můžeme přidat i pórek) a čtvrtinu ančovičkového másla.
Z alobalu uděláme volně balené, ale pevně uzavřené taštičky nebo měšce.
Vložíme do maximálně rozpálené trouby (cca 250°C) a pečeme zhruba půl hodiny.