Špagety podle Roberta Strazzullo (Spaghetti alla Carbonara)
Recepty, TěstovinySuroviny
- Na špagety:
- 200 g uzené šunky
- 500 g špaget
- 80 g parmazánu
- 25 ml smetany
- 3 žloutky
- 100 ml hovězího vývaru
- Sůl
- čerstvý mletý pepř
- Na marinovaný žloutek:
- 1 žloutek
- 100 g cukru
- 100 soli
Postup Špagety podle Roberta Strazzullo (Spaghetti alla Carbonara)
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě. Uzenou šunku orestujeme na hlubší pánvi dozlatova. Připravíme si směs se žloutků, vývaru, pepře, parmazánu a smetany.
Uvařené špagety vložíme do hluboké pánve k orestované uzené šunce, zalijeme připravenou směsí a lehce v pánvi prohřejeme a zamícháme. Jakmile dosáhneme krémové konzistence, můžeme servírovat.
Špagety můžeme ozdobit marinovaným žloutkem, který připravíme tak, že smícháme cukr a sůl. Do připravené směsi vložíme žloutek tak, aby byl celý ponořen. Po 3 hodinách ho vyndáme a ozdobíme s ním špagety a podáváme.