Kuřecí prsa se sýrem a cibulí,nejen pro začátečníky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 lžíce oleje
2 červené cibule (velké, lze nahradit obyčejnou žlutou)
1 Camembert
pár proužků červené papriky
sůl
mletý pepř
na podlití:
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce sojové omáčky
60 ml vody (horké)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemná půl kolečka a dáme do kastrolu, nebo větší pánve na rozehřátý olej orestovat. Poté podlijeme lžící vody, přidáme špetku soli a zhruba 8 minut pod poklicí podusíme.

  2. Prsa rozřízneme na plát do tvaru rozevřené knihy. Přes potravinářskou folii, nebo igelitový sáček mírně naklepeme a po obou stranách lehce osolíme a opepříme.

  3. Podušenou a chladnou cibuli rozdělíme na 3 díly. Po jednom dílu dáme na připravené pláty masa, přidáme po půlce sýra a vložíme kousek papriky. Maso přes náplň přehneme a sepneme jehlou. Poslední část podušené cibule odhrneme na okraj kastrolu, vložíme sepnuté maso a prudce po obou stranách osmahneme.

  4. Cibuli nahrneme pod maso, přidáme obě omáčky a podlijeme vodou. Pod poklicí na mírném plameni podusíme 10 minut. Pokud nechceme použít žádnou z uvedených omáček, podlijeme 70 ml horké vody a rozdrobíme půlku zeleninového, nebo drůbežího bujónu.

  5. Na talíři maso přelijeme omáčku, navršíme zbytek cibule a podáváme s čerstvým pečivem a zeleninovou oblohou. Vhodné jsou i osmažené hranolky, nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!