Výborné těsto na pizzu (používané už 20 let)

Recepty, Pizzy

Suroviny

500 g hladké mouky
40 g droždí
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli (navršená)
1 lžička cukru
250 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku rozdrobím droždí a smíchám s lžičkou cukru. Poté čekám až to zkapalní.

  2. Mezitím si odvážím 500 g hladké mouky, přidám sůl a 2 lžíce olivového oleje-pak si odměřím 250 ml vlažné vody.

  3. Když už droždí s cukrem teče, tak vše vypracuji do bochánku(pokud těsto lepí, přidám trocha mouky (mně se to ještě nestalo) a přikryté v teplejším prostředí nechám kynout asi 40 minut.

  4. Rozdělím nakynutý bochan na dvě části a vytvořím dva menší bochánky, které ještě nechám kynout asi 15 minut.

  5. Poté uválím obdélník, který se vejde akorát na pečící plech -několikrát těsto propíchnu vidličkou a pak už dávám rajčatovou pastu a to ostatní.

  6. Já osobně peču na dvakrát při 230 stupních cca 14 minut, dokud nejsou okraje do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!