Výborné těsto na pizzu (používané už 20 let)
Recepty, PizzySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 40 g droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli (navršená)
- 1 lžička cukru
- 250 ml vlažné vody
Postup Výborné těsto na pizzu (používané už 20 let)
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku rozdrobím droždí a smíchám s lžičkou cukru. Poté čekám až to zkapalní.
Mezitím si odvážím 500 g hladké mouky, přidám sůl a 2 lžíce olivového oleje-pak si odměřím 250 ml vlažné vody.
Když už droždí s cukrem teče, tak vše vypracuji do bochánku(pokud těsto lepí, přidám trocha mouky (mně se to ještě nestalo) a přikryté v teplejším prostředí nechám kynout asi 40 minut.
Rozdělím nakynutý bochan na dvě části a vytvořím dva menší bochánky, které ještě nechám kynout asi 15 minut.
Poté uválím obdélník, který se vejde akorát na pečící plech -několikrát těsto propíchnu vidličkou a pak už dávám rajčatovou pastu a to ostatní.
Já osobně peču na dvakrát při 230 stupních cca 14 minut, dokud nejsou okraje do zlatova.