Dekadentně čokoládové muffiny
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 225 g hladké mouky (hrnek a čtvrt)
- 55 g kakaa (čtvrt hrnku)
- 1 pol. lžíce prášku do pečiva
- špetka soli
- 115 g jemného třtinového cukru (půl hrnku)
- 2 vejce
- 250 ml smetany (12%)
- 6 lžic oleje nebo 85 g rozpuštěného másla
- 85 g hořké čokolády
- Poleva:
- 200 g hořké čokolády
- 20 g másla
- 20 ml smetany (12%)
- olej nebo rozpuštěné máslo na vymazání formy
Postup Dekadentně čokoládové muffiny
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 200 st. Vymažeme formu na 12 muffinů, nebo použijeme košíčky. Do velké mísy prosejeme kakao, mouku, prášek do pečiva. Přidáme špetku soli, vmícháme cukr.
V další misce jemně rozšleháme vejce, mléko a olej. V mouce uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce s mlékem a olejem. Jemně smícháme (ne příliš intenzivně).
Tabulku čokolády rozlámeme na kousky. Formičky naplníme těstem do poloviny, do každé formy dáme nalámanou čokoládu. Pak dolijeme zbytek těsta do každé formy. Pečeme 20 minut.
Na polevu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu, máslo a smetanu.
Muffiny vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Přendáme na tác nebo velký talíř a přelijeme polevou.