Dekadentně čokoládové muffiny

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
225 g hladké mouky (hrnek a čtvrt)
55 g kakaa (čtvrt hrnku)
1 pol. lžíce prášku do pečiva
špetka soli
115 g jemného třtinového cukru (půl hrnku)
2 vejce
250 ml smetany (12%)
6 lžic oleje nebo 85 g rozpuštěného másla
85 g hořké čokolády
Poleva:
200 g hořké čokolády
20 g másla
20 ml smetany (12%)
olej nebo rozpuštěné máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 200 st. Vymažeme formu na 12 muffinů, nebo použijeme košíčky. Do velké mísy prosejeme kakao, mouku, prášek do pečiva. Přidáme špetku soli, vmícháme cukr.

  2. V další misce jemně rozšleháme vejce, mléko a olej. V mouce uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce s mlékem a olejem. Jemně smícháme (ne příliš intenzivně).

  3. Tabulku čokolády rozlámeme na kousky. Formičky naplníme těstem do poloviny, do každé formy dáme nalámanou čokoládu. Pak dolijeme zbytek těsta do každé formy. Pečeme 20 minut.

  4. Na polevu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu, máslo a smetanu.

  5. Muffiny vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Přendáme na tác nebo velký talíř a přelijeme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!