Valašský kontrabáš II.

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 kg brambor
300 g pohanky
300 g uzeného bůčku
2 cibule
2-3 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pohanku a necháme ji v teple nabobtnat. (Někdo pouze zalije horkou vodou, já ji vsypu do vřící vody, promíchám, vypnu, dobře zakryji, aby zůstala v teple - dojde i bez vaření, nabobtná.)

  2. Zvlášť uvaříme oloupané brambory, nakrájené na kostky.

  3. Na troše sádla osmahneme krájenou cibuli do voňava, přidáme kostičky bůčku a také chvilku osmažíme. Vmícháme koření, rozetřený česnek, pohanku a brambory, promícháme a vše urovnáme do vymaštěné zapékací mísy.

  4. Asi 20-30 minut zapékáme v troubě, ke konci posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Podáváme s kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!