Lilek s vepřovým masem na asijský způsob
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 menší lilky
- 250 g vepřové kýty
- 1-2 červené papriky
- svazek jarních cibulek
- 1 lžička koření pěti vůní
- sojová omáčka
- 1 lžíce solamylu
- olej
- sůl
Postup Lilek s vepřovým masem na asijský způsob
Postup přípravy receptu
-
Lilky očistíme, nakrájíme na plátky (cca 1 cm silné), plátky na kostičky, vložíme do síta, osolíme a necháme 1/2 hodiny vypotit, opláchneme a dobře osušíme. Maso nakrájíme na jemné nudličky a promícháme s kořením.
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kostky lilku a opečeme dozlatova. Vyndáme je z pánve, je-li třeba přilijeme olej a zprudka opečeme maso. Přidáme nakrájené papriky, bílé části cibulek a společně s masem opékáme (maso doměkka a zelenina musí zůstat křehká). Na závěr přidáme opečený lilek.
V trošce vody rozmícháme solamyl, zalijeme směs v pánvi, dochutíme sojovou omáčkou a necháme velice krátce povařit. Vše posypeme jemně nakrájenou cibulovou natí. Podáváme s rýží.