Polévka z malých brambor

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g malých nových brambor (průměr do 3 cm)
1 velká cibule
1 větší mrkev
1 větší petržel
1/2 bulvy nového celeru
1 litr vývaru z vepřových kostí
máslo
sůl
pepř
majoránka
celerová nať
2 stroužky česneku
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme rozpustit asi 100 g másla, ke kterému přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, petržel a na nudličky nakrájený celer a cibuli. Orestujeme a přidáme dle chuti bobkový list, kuličky nového koření a dva celé stroužky česneku.

  2. Malé mini brambory ve slupce dobře opereme a dočistíme od drobných vad. Slupku na bramborách ponecháme. Zalijeme připraveným vývarem z vepřových kostí a vaříme do změknutí brambor. Nerozvařte malé brambory – moment skousnutí do výborných malých brambor by byl nenávratně pryč a to by byla opravdu škoda. Polévku dochutíme solí, mletým pepřem, na jemno nasekanou celerovou natí a velkou hrstí majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!