Polévka z malých brambor
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g malých nových brambor (průměr do 3 cm)
- 1 velká cibule
- 1 větší mrkev
- 1 větší petržel
- 1/2 bulvy nového celeru
- 1 litr vývaru z vepřových kostí
- máslo
- sůl
- pepř
- majoránka
- celerová nať
- 2 stroužky česneku
- nové koření
- bobkový list
Postup Polévka z malých brambor
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme rozpustit asi 100 g másla, ke kterému přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, petržel a na nudličky nakrájený celer a cibuli. Orestujeme a přidáme dle chuti bobkový list, kuličky nového koření a dva celé stroužky česneku.
Malé mini brambory ve slupce dobře opereme a dočistíme od drobných vad. Slupku na bramborách ponecháme. Zalijeme připraveným vývarem z vepřových kostí a vaříme do změknutí brambor. Nerozvařte malé brambory – moment skousnutí do výborných malých brambor by byl nenávratně pryč a to by byla opravdu škoda. Polévku dochutíme solí, mletým pepřem, na jemno nasekanou celerovou natí a velkou hrstí majoránky.