Vepřové na žampionech, čokoládě a estragonu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové plece (z ořechu)
- 300 g žampionů (očištěných a pokrájených na tenké plátky)
- cibule
- sádlo nebo olej na osmažení
- drcený kmín
- sůl
- sušený estragon
- zelená petrželka
- pepř mletý
- 2 vrchovaté lžíce čokolády na vaření instant
- smetana
- hladká mouka
Postup Vepřové na žampionech, čokoládě a estragonu
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na nudličky, vložíme do pánve se sádlem nebo s olejem na zrůžovělou a nadrobno pokrájenou cibuli, orestujeme nesolené po všech stranách dohněda, přisypeme špetku drceného kmínu, osolíme, opepříme a podlijeme vřelou vodou. Necháme dusit skoro do měkka.
Když maso měkne, přidáme posekanou petrželovou nať, lžičku sušeného promnutého estragonu a žampiony.
Až je vše měkké a skoro hotové, zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě, přivedeme k varu a přidáme dvě polévkové lžíce čokoládového prášku.
Zavaříme a necháme jej rozpustit, naposled přilijem trochu smetany.