Cibulový quiche

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
125 g másla
100 ml vlažné vody
1 špetka soli
Náplň:
250 g 12% smetany
170 g nastrouhané goudy
7 ks velké cibule
2 ks žloutek
olivový olej
bílé víno
provensálské bylinky
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme těsto z napsaných ingrediencí a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.

  2. Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji. Až nám cibulka lehce zesklovatí, podlijeme vínem a necháme dusit dokud se nám víno neodpaří. Takto připravenou cibuli necháme vychladnout a následně osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením. Přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, žloutky a vše pořádně promícháme.

  3. Vezmeme formu na koláč a vymažeme ji olivovým olejem. Těsto vyválíme (tloušťka 4 mm) a vložíme do formy. Nesmíme zapomenout těsto na dně formy propíchat vidličkou.

  4. Do formy s těstem nalijeme připravenou cibulovou směs, kdo chce, může ještě vršek posypat sýrem, a pečeme na 180 °C 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!